Hjem Nettavis Et konstruktivt felleskap

Et konstruktivt felleskap

MannsForum skriver mye og engasjert om hvilke saker vi arbeider for, men vel så viktig for mange er felleskapet vi utgjør, tiden vi har på forumet sammen, og støtten fra andre i samme situasjon. Mange menn syns det kan være vanskelig å innrømme både for seg selv og andre at man har det vanskelig. Men et samlivsbrudd er for mange et av livets aller vanskeligste perioder: Det kan være mange tøffe år før man kommer seg igjennom og ut på den andre siden, særlig når det er med barn i bildet, og tonen mellom mor og far er dårlig.

Vi har lyst til å trekke fram spesielt et innlegg fra forumet som beskriver håpløsheten og frustrasjonen i situasjonen, og vi har fått lov til å publisere innlegget anonymt (for å unngå å skade samarbeidet om barna enda mer):

«Er frustrert!

Jeg er så lei. Møkk lei konflikter, unnaholding, fremmedgjøring, svik, tafatte myndigheter, svake folk på barnevern, mangelfull lovgivning osv…

Jeg er på randen til å gi opp. Gi opp alt. Det er like før jeg signerer på papirer som overfører alt ansvar for ungene bort og vekk. At jeg bare setter en strek og glemmer at jeg noensinne har hatt barn. Det er like før jeg sier at det nok. Jeg fikk barn med feil menneske. Så får jeg straffes økonomisk for det resten av ungenes oppvekst, hvor jeg betaler for barn jeg ikke får se.

Jeg er blitt deprimert, og vet snart ikke mine arme råd. Det går ut over jobb, fritid, samboerskap med min nåværende partner osv.

Jeg vet helt ærlig talt snart ikke hva jeg skal gjøre lenger…»

“Anonym far”

En ulykkelig beskrivelse som så alt for mange kan kjenne seg igjen i, dessverre. Når vennekretsen tar parti og deler seg i to, når gamle venner og kollegaer skyr unna temaet – eller rett og slett ikke har fornuftige råd å gi i en vanskelig situasjon.

Da arbeider MannsForum for å være et inkluderende og konstruktivt miljø; med varme, kunnskap og gode råd i en vanskelig periode, fra mennesker som har vært igjennom det samme selv.

Bli medlem

Kamerathjelpen

MGTOW – Menn som har gitt opp kvinner

Menn gir - kvinner tar. For Men Going Their Own Way vil menn alltid være taperne i forholdet. I protest unngår de forhold med kvinner og går mig-tow

Likestilt foreldreskap

Tradisjonelle samlivsformer er ikke like sterke i dag som tidligere, flere og flere barn vokser opp i hjem hvor mor og far har valgt å flytte fra hverandre. Far arbeider og mor passer barn er stort sett historie. Lovverk og familievern kan ikke henge igjen i et samfunn som ikke lenger eksisterer.

Falske påstander om omsorgssvikt blir teater

Forestillingen "Løgn Varer Lengst" setter fokus på falske påstander i familiesaker og baserer seg på den dokumenterte virkelighet.

Begge kjønn slår

Dagsrevyens innslag om at 10% av alle kvinner ble utsatt for grov vold i nære relasjoner gir et ubalansert bilde. Både menn og kvinner utsettes for grov vold fra sin partner.

Barnefordeling

Det blir alltid stille i en forsamling av menn når det dreier seg om kjønnspolitiske spørsmål og taleren kommer inn på temaet barnefordeling

Filosofiske kjønnsforviklinger

Hvorfor er det overhodet et problem at hvert av de to kjønn ikke er representert likt innenfor alle områder?

Den nordiske mands hævn

Foto: MannsforumBokanmeldelse: «Den nordiske mands hævn» v/Guttorm GrundtSofie Jama; «Den nordiske mands hævn»Politikens forlag 2020. Danmark431 sider.«DEN NORDISKE MANNS HEVN»Kvinnelig muslimsk forfatter bruker nordiske...

Alle mann til kateteret

Les hele kronikken til Dag Furuholmen på NRK ytring

Corona-stengte familiekontorer – hva med meklingsattest?

Hva om man er i en kritisk situasjon hvor tid er viktig? Samtidig holder familievernkontoret stengt på grunn av Corona-viruset.

Når sakkyndige blir manipulert

Grethe Nordhelle har kritisert sakkyndige for manglende evne til å være objektive og upartiske

Happy wife – Happy life

Inspirert av Jødetesten har vi her testet Nettavisens artikkel:
Slik får du forholdet til å vare: - Det ligger mye sannhet i «happy wife, happy life».
Endte vi opp med akseptable samlivsråd til Norske kvinner i 2019?

Medlemsfordeler og rabaterte priser for Mannsforums medlemmer

Mannsforum har forhandlet frem en gunstig avtale for sine medlemmer med Advokatfirma Sølverud AS