Home Nettavis Guttekrisa på norsk

Guttekrisa på norsk

Han er omtalt som en av verdens hundre viktigste tenkere, har doktorgrad i samfunnsvitenskap og flere tiår med kjønnsforskning bak seg. Warren Farrells stemme kan ikke ignoreres i kjønnsdebatten. I boka «The Boy Crisis» slår han alarm på guttenes vegne.

Farrell (bildet) beskriver i boka fra 2018 det vi her hjemme på bjerget kan kalle “guttekrisa”. Trøbbel på fire forskjellige hovedområder kan til sammen danne den perfekte stormen i livet til gutter og unge menn, der de blir rammet av krisa i sin fulle kraft. Det handler om mental helse, fysisk helse, økonomisk helse og utdanning.

MannsForum vil ta deg med gjennom personlige eksempler som viser hvordan Farrells teori er reell og berører gutter også i Norge. Guttekrisa er nemlig et globalt fenomen i hele den vestlige verden og forholdene Farrell beskriver, forekommer også i Norge. I tillegg vil vi dele utdrag og teori fra «The Boy Crisis» oversatt til norsk. Innholdet er gjengitt med tillatelse fra Warren Farrell.

Vi begynner på punktet som omhandler utdanning, og ser på hvordan frafall i videregående opplæring oppleves og kan forhindres og hvordan vi kan hjelpe gutter med overgangen fra å være en arbeidshelt på jobb som bestefar var, med tungt fysisk arbeid, til en mer moderne tilnærming for gutter på skole og i arbeidsliv.

Artikler om nye områder i guttekrisa som mental helse, fysisk helse og økonomisk helse kommer i nærmeste fremtid – følg med på www.mannsforum.no.

Guttekrisa er en varslet krise – men også en krise som kommer med en løsning.

Utdanning:

En av fire dropper ut

Frafall og utelukkelse-spiralen

Fysisk helse:

Med en fot i graven

Dødsårsak: Mann

Mental helse:

Kommer

Økonomisk helse:

Kommer

Boken anbefales for fedre, mødre, tanter, onkler, besteforeldre, for alle som har en gutt eller ung mann i livet som de bryr seg om. Vil du kjøpe boka, finner du den her:

The Boy Crisis

Hvorfor blir feminister så forbanna over fakta?

Verden er ikke designet for menn! - Jeg er hvit, pusher 50, er gammal, sur og forbanna. Da stemples man som en anti-feministisk gubbe. Men jeg er kvinne, det ødelegger liksom alt.

Svak tillit til norske fagaktørers syn på delt omsorg

Hva skjer når fagpersonene tilpasser forskningsfunn til egne interesser og oppfatninger?

Menn og helse

Norske Myndighetene har fremmet to utredninger om kvinnehelse allerede, og Regjeringen har altså nå varslet en tredje offentlig utredning om kvinners helse. Men hvor...

Menn vil ikke høre at de er sårbare

Karen Straughan mener det er på tide å gi gutta sympati, selv om de ikke vil ha det

Mange menn er naive

Styremedlem Henrik Hammerhei Slevigen forteller i Dagens Næringsliv 28.09.18 hva MannsForum jobber med. Da særlig barns rett til kontakt med pappaen sin etter samlivsbrudd.

De fem viktigste bøkene om likestilling og menns perspektiv

Det finnes nesten ikke bøker om menns perspektiv i likestillingsdebatten. Men de finnes; her har vi valgt ut fem

Åpent seminar Mars 2019 – Gjennomført

Åpent seminar - Gjennomført:Barneloven satt i et Skandinavisk perspektiv.Seminar om barns grunnleggende behov og delt bosted.1700 Registrering; kaffe/matbit 1730 Velkommen! v/leder Guttorm Grundt 1735 Hvordan opplever...

Likestilling – hvor ble mennene av?

Portrettintervju av Arild Brock – Mangeårig redaktør bak nettstedet www.maskulinist.no

Video om samværssabotasje, selvmordsstatistikk og favorisering

Vi setter fokus på noen av organisasjonens hjertesaker.MannsForum er innom flere viktige tema i sin nye video. Samværssabotasje, selvmordsstatistikk og et lovverk som tar...

Vi gråter ikke over spilte menn

Kan våre ulike biologiske- og kjønnsspesifikke ståsteder gjør det vanskelig å se hverandres problemstillinger?

Mannsforum uttaler seg i Nettavisen om Barnevernet som støtter mor økonomisk

Nettavisen, "MannsForum mener at barnevernets praksis vitner om forskjellsbehandling av mor og far. Barnevernet sier de er opptatt av fedreperspektivet."

Likestillingsombudets provoserende svar tvinger MannsForum til å ta av hanskene

redaksjonen@mannsforum.noMannsforum sendte i begynnelsen av juli brev til Likestillings- og diskrimineringsombudet. Der påpekte vi direkte feil i ombudets uttalelse til Dagens Næringsliv om at...