Home Nettavis Antifeministen - en bokanmeldelse

Antifeministen – en bokanmeldelse

Rune Salvesens siste bok «Antifeministen» er ingen mannssjåvinistisk pamflett mot feminismen. Den handler om en ung manns reaksjoner og oppgjør med en mors overgrep i barndommen.

Bokanmeldelse av «Antifeministen» ved Guttorm Grundt, MannsForum

ERFARINGSBASERT ANTIFEMINISME

Når Filip, en gift tobarnsfar i 40 årene, skal rydde huset etter sin enslige mors dødsfall, henger lukten av billig parfyme og sigaretter fortsatt igjen i rommene. Det er nesten så han brekker seg. Underveis i ryddingen finner Filip sin gamle dagbok. Der har han skrevet om hendelsene som aldri ble snakket om. Ingen har visst hva som skjedde da han var barn. Sterke minner vekkes til live, og Fillip må konfrontere hva årevis med fortrengning har kostet ham og familien.

Boka er kort og lettlest, men sidene preges av sterke følelser og irrasjonelle reaksjoner når han får kontakt med sitt undertrykte raseri over ydmykelsene i barndommen. Mens han rydder huset kaster han alt, og planlegger å selge huset og realisere den gamle drømmen om å kjøpe en ferieleilighet i Cannes i stedet. Men kona har andre planer, forholdet utfordres og familiens fremtid er truet.     

«Antifeministen» formidler en innsikt i hvor sterkt overgrep i barndommen kan prege også menn senere i livet, og hvilke voldsomme følelser og alvorlige reaksjoner som disse kan utløse. For meg ga boka samtidig en bedre innsikt i en av årsakene til tragedien til annen gutt som ble misbrukt av sin mor, Anders Behring Breivik. Boka viser deg både den minst omtalte, og samtidig den farligste årsaken veien til antifeminisme, og kan anbefales. 

Rune Salvesen: «Antifeministen» 

Roman, Cappelen Damm 2020

De fem viktigste bøkene om likestilling og menns perspektiv

Foreldrefiendtlighet (PAS)

PAS står for «Parental Alienation Syndrome» - på Norsk kaller vi det foreldrefremmedgjøring. Foreldrefremmedgjøring er en relasjonsforstyrrelse hos barnet, oftest som følge av at en forelder utvikler uforsonlig fiendtlighet mot den andre i en separasjonskonflikt.

Stå opp for guttene!

I kjølvannet av NRK Brennpunkts dokumentar "Kjønnskampen", har det oppstått het diskusjon. Jeg undres over om vi har sett den samme dokumentaren.

Justisminister Listhaug avviser bruken av sanksjoner mot samværsabotasje

Publisert 14.03. 2018Justisministeren vil ikke gjøre noe for å endre dagens rettstilstand der samværsretten i praksis er uten strafferettslig vern. I brevet gir ikke...

Barnefordeling

Det blir alltid stille i en forsamling av menn når det dreier seg om kjønnspolitiske spørsmål og taleren kommer inn på temaet barnefordeling

Podcast med Mannegruppa Ottar og MannsForum

Dag Furuholmen og Henrik Hammerhei fra MannsForum på Mannegruppa Ottar's Podcast om så og si alle problemer relatert til å være mann i disse tider. Hør hele podcasten her.

Barnebidrag og permitteringer i Korona pandemien

Korona epedemien; kombinasionen høye barnebidrag, permiteringer og lang saksbehandlingstid kan ruinere foreldre

Når verdikamp blir ekstremisme

Vi har et uavklart verdisyn i vårt land ved at det biologiske prinsipp er blitt mistenkeliggjort i offentlig ordskifte i mange år.

Ledende forsker: Derfor er pappa like viktig for barna som mamma etter samlivsbrudd

Se foredraget om viktigheten for barn av å ha en stabil farsfigur etter samlivsbruddet og om forskningen på delt bosted, fra den amerikanske forskeren Fabricius. 

Barna betaler prisen

De lærde strides om bioteknologi, gevinster og farene forbundet med det. Bør vi tillate at bioteknologien får friere tøyler?

Jeg er gift med verdens fineste mann og pappa. Men han får ikke lov til å være pappa

Jeg skriver dette på bakgrunn av det siste brevet vi fikk fra Nav nå på fredag. (Av en eller annen merkelig grunn får vi alltid brev fra Nav med dårlige nyheter på en fredag, sånn at hele helgen virkelig er ødelagt). Nå må det snart være nok!